Kummitytön syntymäpäiviä vietettiin eilen. Lahjatoiveena siis oli myssy. Kuvat ovat vähän sinnepäin, sillä synttärisankarin taivutteleminen kuvaukseen oli mahdoton tehtävä. Sovitus onnistui noin sekunnin ajan, mutta mä en ole niin nopea valokuvaaja. Kuvausassistenttina toimivat miehen karvaiset kädet.

Ensin neuloin kettuhatun. Mulla ei ollut Pirtin kehräämön hahtuvalankaa, joten neuloin sen Pirtin hahtuvasta, joka on ohuempaa. Neulottuna näytti lupaavalta, mutta pesukoneesta nostaminen aiheutti naurun pyrskähdyksen.

2914151662_22de09b840.jpg

Kettumainen teekupinlämmitin. Mies olikin pyytänyt sellaista.

Seuraavaksi aloitin neulomaan pitsi barettia vanhasta Modasta. Lankana on Novitan wool. Tiheys täsmää, mutta baretti näytti pieneltä.

2913284209_f60c1e94ed.jpg

Epätoivo alkoi vaivata. Ostin uuden Suuren käsityölehden ja siinä oli kukkamyssyn ohje. Kaivelin varastoistani kaikki oikean paksuiset langat, mutta en saanut tiheyttä täsmäämään, kuin vaihtamalla työhön liian isot puikot. Jälki oli kamalan näköistä. Tässä vaiheessa pyysin teiltä apua. 

Kukkamyssyn malli oli kuitenkin niin kivan näköinen, että päätin yrittää vielä paksummalla langalla. Ajattelin, että jos hatusta tulee liian iso, sitä voi käyttää aluksi isosisko. Langaksi valikoitui viime viikonloppuna Karkkilasta markkinoilta Sari Witkalta ostamani kotimainen lampaanvilla, joka oli värjätty sipulilla. Neuloin hatun valmiiksi ja hämmästyin, sillä se näytti kovin pieneltä. Päätin antaa sen kuitenkin ja koristelin hatun ketulla.

2914129956_afbd39d1ed.jpg

Päätin vielä perjantai iltana tehdä Kanervan vinkkaaman etanapipan. Valitsin langaksi saman hahtuvan, kuin teekupinlämmittimessä ja 5 mm puikot. Siten neuleen tiheys on hieman pienempi, kuin ohjeessa. Suoritin blogistanissa salapoliisintyötä ja huomasin, että hatusta pitäisi tällä keinolla tulla sopiva. Ajattelin myös liukuvärjäyksen sopivan malliin.

2914130166_777dc3a417.jpg

Ja sopiihan se. Muutenkin nyt näytti lupaavalta. Kun kaksivuotiaan päänympärys on n. 48 cm, niin hatun ympärysmitta on 42 cm. Aloitin kavennukset hatun ollessa 11 cm. Valmis hattu näytti oikean kokoiselta ja sopusuhtaiselta. Huokasin helpotuksesta. Miehen mielestä hattu oli kovin erikoisen näköinen. Tiibet tuli kuulemma mieleen hatusta. No sehän ei ole paha asia. Paketoin tyytyväisenä kaikki hatut ja jäin toivomaan parasta.

Pikasovituksessa selvisi, että niin kävinkin. Kaikki hatut mahtuivat. Baretti ei peitä korvia, mutta toimii varmaan vielä hetken. keltainen kettupipo on aika nafti, mutta menee tämän talven ja Tiibethattu oli juuri sopiva ja sopi saajalleen aivan loistavasti.

Kiitos Kanerva vinkistä!