Sain vihreän neuletakin valmiiksi jo jonkin aikaa sitten, mutten ole saanut päivitettyä blogia, sillä kuvat uupuvat. Unohdin äitienpäiväreissulla kameran maalle. Kuvia joudutte odottelemaan siihen asti, että äiti tulee maalta käymään kaupunkiin.

Villatakki on musta onnistunut. Sopivan kokoinen, päällä mukavan tuntuinen ja värikin on musta kiva. Ohjeessa on kyllä hihan levennyksissä jotain vikaa, joten ne laskeskelin uudestaan. Silmukoita kehotetaan lisäämään 18 kertaa 7 sentin välein. Ehkä kerros on muuttunut sentiksi, en tiedä.Tein levennykset joka 8. kerroksella. Hihojen istutuksessa oli myös hieman ongelmia, kun hihakappale oli hieman vastakappalettaan suurempi, mutta sain sen kuitenkin menemään kohtuullisesti paikalleen. Vika saattoi kyllä olla tässä kohtaa neulojassa eikä ohjeessa.

Olen yrittänyt olla järjestelmällinen neulomusteni suhteen, jotta saisin valmiiksi kaikki vanhat työt. Yritän kutoa säännöllisesti aikaisemmin esittelemiäni kirjoneulesukkia. Yritän nyt pitää kiinni säännöstä, etten aloita uusia töitä ennen kuin vanhat valmistuvat. Tosin olen kyllä tehnyt yhden Aminekon pienelle kummipojalleni Maurille lahjaksi ja sitten aloitin myös kutomaan lapasia, jotka tulevat lahjaksi.  Mutta lahjat ovat poikkeus.

Kun kirjoneulesukat valmistuvat, aloitan kutomaan itselleni Nancy Bushin Folk Socks kirjasta Highland Schottische kilt hose sukkia, jotka on esitelty ainakin Mustaa villaa blogissa. Ostin valmistujaislahjaksi itselleni harmaata Regia silk lankaa niitä sukkia varten. Sormet ovat syyhynneet jo pitkään, mutta kun puikotkin ovat kiinni kirjoneulesukissa, niin päätös on helppo pitää.

Mulla on suunnitteilla myös paljon muuta. Aion ehdottomasti kutoa toisenkin villatakin Drops Alpakasta. Huomasin Jaanan toteuttaneen itselleen Thermalin samaisesta langasta. Ajattelin kokeilla muokata Thermalista villatakin. Värinä on todennäköisesti punainen. Sitten haaveissa siintelee myös puuvillainen takki, jonka pohjana olisi Norah Gauhanin Knitting Nature kirjasta Honeycomb Henley pusero. No saa nähdä koska... No edes noissa sukissa aion noudattaa ohjetta orjallisesti. Se ei vain ole mun vahvimpia puoliani.