Värjäsin suvi-langat, mutta se olikin aika työlästä. Yksi ilta meni 12 kerän purkamiseen vyyhdiksi, yksi ilta väriliemien tekemiseen, yksi ilta värjättyjen lankojen käsittelyyn ja yksi ilta vielä vyyhtien kerimiseen. Langoista oli tarkoitus tulla tumman ruskeita ja sinapinkeltaisia, mutta toiseen väriliemeen hulahti liika ruskeaa ja lopputulos olikin ruosteenväinen. Kaunis sävy kyllä sinänsä. Olin myös sitonut vyyhdit liian tiukasti ja sidonta kohtiin jäi vaaleita läikkiä, mutta sekään ei haittaa. Langat on tulossa nimittäin ikuisuusprojektiin eli tilkkupeittoon. Tilkut on jo virkattu  (n. 250 kpl), mutta näistä langoista on tulossa reunukset jne. Näette ehkä joskus, kun taas jatkan peittoa. Se on ollut työn alla jo kaksi vuotta... Värjäyksessä käytin emotuotannon nestemäisiä reaktiivivärejä ja kylmäliemivärjäystä. Kätevää ja värit pysyvät hyvin kiinni.

438149.jpg

Viimeaikoina en ole kauheasti ehtinyt kutoa. Kahdet vauvansukat kaverin vauvalle valmistuivat. Kummatkin kudoin silmämääräisesti. Toisissa lankana Regia bamboo color ja toisissa viimeisestä pipsta ylijäänyttä lankaa.

438145.jpg

Mulla oli yhtenäpäivänä monta tuntia aikaa tuhlattavaksi kaupungilla. Ensin kävin vaatekaupoissa, mutta en löytänyt oikein mitään mieleistäni. Yhdestä tunikasta tykkäsin, mutta kangas oli liian jäykkää, eikä laskeutunut kauniisti. Mietin pitkään ostaisinko sen sittenkin, kun mieli alkoi tehdä lyhythihaista tunikaa. Keksin onneksi ratkaisun... Kävinkin Menitassa ostamassa lankaa tunikaa varten. Mallin pohjana on Ullasta ylösalaisin pusero. Lankana  on 100 % puuvillaa oleva Limone.

438150.jpg

Olen saanut hihat nyt valmiiksi. Vartalo-osaan aion tehdä kavennuksia ja levennyksi siten, että siitä tulee kauniin mallinen. Väri ei ole kuvissa aivan oikea, todellisuudessa se on turkoosi, ei vaaleansininen. Mä en ikinä saa kuvissa värejä aivan todellisuutta vastaaviksi. Tässä vielä yksityiskohta raglasta ja kauluksesta.

438151.jpg