Hiljaiselooni viime viikkoina oli syynä sairastelu. Edellisen kerran postatessani olin toista viikkoa sairaslomalla. Sairasloma jatkui vielä viikon ja kaiken kaikkiaan olin kipeä 7 viikkoa. Sen jälkeen olin väsynyt ja kaikkeen kyllästynyt. Mutta onneksi nyt on ollut muutamia aurinkoisia lomapäiviä, sillä nyt tuntuu taas pirteältä pitkästä aikaa.

Sairastellessa sain työllä ja tuskalla tehtyä kaikki aloittamani joululahjat valmiiksi. Kaikkia en kuitenkaan jaksanut kuvata. Kaikista hauskin lahja ja kaiketi myös pidetyin oli Big Crocheted Monkey. Kuvaa ei ole, mutta ravelryssä olevista kuvista saa osviittaa. Suosittelen. Joulun alla valmistui myös kummipojalle haalari. Ohje oli syksyn Kotiliedessä 19/08.

3165872047_2b2e9e7798.jpg

Tämä oli jämälankaprojekti. Yhden uuden kerän Maijaa ostin tätä haalaria varten. Jämiä oli Nallesta, Maijasta ja Woolista. Muutoksia tein ohjeeseen jonkin verran: Suurensin vartalo-osaa sen verran, että sisään mahtuu hyvin kestovaippalija poika. Vartalokavennukset tein kyljissä ja raglan kavennukset tein tavallisesti jokatoisella kerroksella. Kauluksesta tein ohjetta matalamman. Yksinkertaistin siis ohjetta reilusti ja mielestäni sain paremman näköisenkin. Vetoketjun ompelu steekattuun halkioon keskellä edessä onnistui hyvin, kuin taitoin steekatun reunan siten, että ommel jäi taitteen alle. Ohjeessa oli reunan peitoksi ommeltu koristenauha, joka suoraan sanoen näytti kamalalta. Mutta kiva haalari tuli, vaikka olikin aika tylsä neuloa. Sopii kummipojalle hienosti.

Kotiliedessä on sitten mainioita käsityöohjeita!