Satuin olemaan yksi niistä kymmenistä ulkopuolisista, jotka jäivät lautaina Kiasmalla poliisin piiritykseen. Tarkoitukseni oli ystäväni kanssa mennä katsomaan Mash Asem mielenosoitusta ja siinä esiintyväksi ilmoitettua Asaa, mutta yht'äkkiä huomasimmekin olevamme piiritetyt. Aluksi nauratti, mutta pian hymy hyytyi, kun tajusimme, ettei meillä todellakaan ollut pois pääsyä. Kaivoin siis kassistani neuleen. Mitäpä muutakaan tuollaisessa tilanteessa voisi.

184165.jpg

Työn alla oli tummanruskeasta Drops alpakasta pipo miehelle. Neuloin kaksinkertaisella langalla joka toinen silmukka oikein kiertäen ja joka toinen nurin. Työssä oli 120 silmukkaa ja uudet ihanat bambupuikot olivat käytössä. Piposta tuli pehmeä, lämmin ja sopiva isopäiselle miehelle.

Kysyttyämme useasti poliiseilta pääsisimmekö pois, pääsimme lopulta ulos puolentoista tunnin seisoskelun jälkeen. Muilla ulkopuolisilla ei ollut yhtä hyvä tuuri, kuvan ottanut kaverikin joutui olemaan loppuun saakka eli kolmisen tuntia. Meidät pois päästäneet poliisit sanoivat, että pääsemme menemään, kun meillä on tuollainen valevirkkauskin. Poliisilla oli kyllä termit vähän sekaisin, ja ilmeisesti vaarallisten anarkistien ei ajatella osaavan tehdä käsitöitä.

Unohdin mainita edellisessä kirjoituksessa käyttämäni langan, eikä se ollut yhtään sen jännittävänpää, kuin tuiki tavallista nallelankaa. En tiedä, mistä ihana kiiltely kuviin tuli. Ja jos joku osaa neuvoa, miten voin vastata kirjoitukseen jätettyihin kommentteihin, otetaan apu kiitollisena vastaan.