Olen ollut laiska päivittämään, sillä uusien töiden aloittaminen on vienyt ajatukseni muualle. Vimma siis jatkuu. Edellisessä postauksessa esitelty harmaa liivi on melkein valmis. Tein ohjeeseen muutoksia mm. siten, että teen samanlaiset jälkikäteen neulotetut resorit sekä hihansuihin että eteen. En vain ole saanut tehtyä. Malli vähän mietityttää. Yläosa tuntuu oudon pitkältä. Ehkäpä ne resorit auttaisivat asiaan. Muitakin viimekertaisia aloituksia olen tehnyt eteenpäin, kauluri on nappeja vaille valmis. On taas ollut niin pimeää, ettei kuvaaminen ole innostanut. Mutta ne uudet aloitukset.

Innostuin taas ompelublogeja luettuani ompelemaan monen vuoden taon jälkeen. Tein Joka tyypin ompelukirjan kaavoilla itselleni tunikan.

2303482227_7025c4f21b.jpg

Siitä tuli ihan kiva, vähän enemmän persoonallinen olisi voinut olla. Yritin kirjoa kauluksen ympärille, mutta se sai kauluksen lerpsuttamaan hassusti, kun kangas on ohutta ja venyvää. Kuvassa ei näy, mutta kankaassa on ohuita hopeita raitoja. Olisin ottanut mielummin kankaani ilman niitä, mutta täällä maalla kun löytää kangaskaupasta varsin kivaa kangasta, saa siihen olla tyytyväinen. Olen käyttänyt tunikaa j siitä innostuneena ostin jo lisää kankaita.

Sitten aloitin tekemään miehelle lapasia. Tein peruskirjoneulelapaset, näitä on täällä nähty aikaisemminkin.

2303482165_f43569c3ac.jpg

Lankana harmaa Nalle ja raidallinen 7-veljestä. Puikot 3,5 mm ja silmukoita 48. Kivat tuli ja istuvat käteen miellyttävästi, kuulemma.

Viimeinen aloitukseni sai inspiraation uusimman IK:n takakannen neuleesta. Classic Elite Yarnsin mallin Oliver Twist saisi ilmaiseksi tilaamalla langat siihen. En halua omaani kasmirisena, vaan puuvillaisena, joten ei auta, kuin soveltaa jotain sinne päin. Katselin koneelta Parisin värikarttoja ja sävy 06 näytti kauniilta tummalta marjapuurolta. Ainahan sitä varoitellaan, että sävyt näyttävät todellisuudessa erilaisilta, kuin ruudulla...

2304283398_e1a5558a82.jpg

Se näyttää tässäkin erilaiselta kuin todellisuudessa. Sillä se on lähes neonpunaista. Aluksi avasin postipaketin, laitoin sen kiinni ja katsoin kahden päivän kuluttua uudestaan. Nyt jo melkein idän väristä, mutta taidan silti värjätä sen valmiina.