Eilen iloiseksi yllätykseksi postilaatikosta löytyi bookdepositorysta tilaamani kirjat. Tein tilauksen keskiviikkona ja seuraavana maanantaina kirjat olivat kotonani. Ei hullumpi aikataulu. Etenkin kun kirjoista ei veloiteta postikuluja ja hinnat muutenkin vaikuttivat halvoilta. Sain Nancy Bushin Knitting Vintage socks kirjan, joka maksoi 16,80 e ja Crocheted Snowflakes kirjan, joka maksoi 5,30 e. Ellei tänään olisi Helsingissä iskenyt ostosmania, niin laittaisin varmaan seuraavan tilauksen tulemaan. Ehkäpä poden kuitenkin huonoa omaatuntoa muutaman päivän ensin.

673133.jpg

Tänään mun piti ainoastaan käydä ostamassa Kool-Aidia kokeiltavaksi. Olen aikaisemmin värjännyt vain oikeilla kangasväreillä. En kuitenkaan tykkää värjätä niillä kotona, sillä kaikki jätevedet menevät pihallemme imeytyskenttään. Olenkin purkitellut väriliemiä ja vienyt ne ongelmajätekeräykseen jäteasemalle. Se on kyllä aika hankalaa. Ehkäpä näiden jätevedet uskaltaa laskea omaan pihaan, kun jotkut kerran antavat lastensa juoda näitä. Eksyin sitten muihinkin kauppoihin. Alimmat lankakerät ovat Sisua, joista on tulossa sukat ja ylin vihreä on Garnstudion Silke-Tweediä, josta olisi tarkoitus tulla mulle jonkinlainen päähine. Sitten eksyin kenkäkauppaan ja sieltä oli mukaan pakko ottaa yksi pari.

673128.jpg

Kuvaan kuitenkin mahtui kengistä vain toinen, koska pääasiallinen kuvauskohde oli tuo eilen valmistunut kassi. Sen osat makasivat pitkään kudottuina neulekorini pohjalla odottamassa kasaanompelua. Eilen sitten ensimmäisen varsinaisen lomapäivän kunniaksi ompelin sen vihdoinkin ja pistin pesukoneeseen. Kassin malli ja kuosi ovat kivoja, mutta musta päästi jonkin verran väriä ja värjäsi keltaisen harmaammaksi. Langathan olivat jollakin Tallinnan reissulla kotiutuneita 100 %:sia villalankoja.

673130.jpg

Tässä lähikuva lankakerästä kassin päällä. Huovutuksessa kantohihna lyheni aivan liian lyhyeksi. Leikkasin sen pois ja virkkasin tilalle uuden. Se on kyllä huovuttamaton, mutta ei häiritse ainakaan minua. Niin ja noissa ylemmissä kuvissa pilkistää myös Markalta lainaamani idea. Eli uusi neuleluonnoskirjani. 

Tämän päiväisellä ostosreissullani ostin vielä mustan hameen ja saadakseni siitä hieman juhlavamman ajattelin lisätä helman alle tylliä pilkistämään. En kuitenkaan osannut päättää, minkä väristä ostaisin, joten joudui ostamaan useampaa väriä.

673141.jpg

Ehkäpä laitan noista kahtakin päällekäin. Tajusin muuten juuri näitä kuvia katsellessani, että mulla taitaa olla meneillään elämäni ensimmäinen keltainenkausi. Aikaisemmin olen suorastaan karttanut keltaista. Kummallisia nämä värikaudet, mulla ne on tosi vahvoja. Saatan puolivuotta ostaa kaiken punaisena, ruskeana tai vihreänä. ( Tai ehkäpä tämä on musta-keltainenkausi. Söin eilen sen värisen jätskiannoksenkin...)

Kaiken ostoskelun päätteeksi kävin vielä kirjastossa, koska sinne oli saapunut varaamanni Wrap Style. Varasin sen viime vuoden elokuussa ja kokonaan unohdin varauksen, kunnes viime viikolla noutolappu tippui postiluukusta. Varaajia oli mua ennen melkein 50. Älyttömän suosittuja kaikki neulekirjat. Ihme, ettei niitä voida tilata kirjastoihin enempää. Nyt menen koolaamaan, tuloksista raportoin sitten myöhemmin.