Tänään kun aurinko vaihteeksi paistaa sain parempia kuvia uudesta hihattomasta.

730385.jpg

730396.jpg

730401.jpg

Yksi nappi tuohon aivan ylös täytyy vielä lisätä, jos nappeja vielä on jäljellä kun seuraavan kerran pääsen Stockmannille.

Ohjeessa mua epäilytti alareuna, eikä suotta. Muutaman tunnin käytön jälkeen kävi juuri niin kuin pelkäsin: kohta, josta neulottu osuus alkaa virkatun jälkeen repsottaa.

Tukholman reissulla kävin parissa lankakaupassa. Katsoin ennen reissua vinkkiä Marjutin sivuilta. Kävin Marian Garnissa ja Nystanissa. Kummassakin oli ihana valikoima. Mutta etenkin Marias Garnissa oli sellaisia lankoja, joita voi olla vaikea saada muualta, kuten omia merkkejä mm. baby alpakkaa. Oikeastaan en löytänyt kaupoista sellaisia lankoja, kuin olin ajatellut tarvitsevani. Muutama kerä tarttui kuitenkin mukaan koeluontoisesti.

730405.jpg

Ylhäältä alaspäin: Colinette Jitterbug 100 g väri bright charcoal (130 kr), Ateljé Huskroken käsinvärjätty ekopuuvilla 50 g (väri on oikeasti vihreä, eikä sininen) (60 kr), Östergötlands ullspinnerin ohuen ohutta lankaa 100 g (140 kr), ja Färgkraftin myrkytöntä Pälsplend 1-trådig lankaa 100 g (200 kr). Kaksi ensimmäistä ostettu Nystasta ja kaksi viimeista Marias Garnista. 

En raaskinut ostaa lankoja enempää, kun olivat aika kalliita, eikä mulla ollut varsinaisia suunnitelmia mitä noista tekisin. Jälkeenpäin alkoikin harmittaa, etten ostanut toista kerää Färgkraftin lankaa. Siitä tulisi tosi hieno huivi. Pitää vaan sitten tehdä pienempi. Jitterbugista tulee luultavasti Pomatomus sukat. Ekopuuvillasta jotain jollekin pienelle ihmiselle.

Tukholmassa kävimme myös Vasamuseetissa ja Skansenilla. Kummatkin olivat mukavia paikkoja. Skansen oli kamalan paljon suurempi, kuin osasimme ajatella, emmekä jaksaneetkaan käydä koko aluetta läpi. Nyt kiertelimme siellä 3 tuntia ja n. kolmasosa jäi näkemättä. Kannattaa käydä, jos vain on aikaa.

Muut käsityöt seisovat parhaillaan: kilttisukista loppui lanka kesken. Varaamaní 3 kerää Regia Silkia eivät riittäneet, vaan loppuivat kesken toisen sukan kärjen puolivälissä. Minisweaterista taas puuttuu  lanka reunaan. Haluaisin jotain oranssinpunaista ohutta silkkilankaa, mutta eihän mulla ole sellaista varastossa. Tajusin vasta Suomessa, että Nystassa sellaista olisi saattanut olla, kun siellä oli Debbie Bliss Pure silk lankaa. Ja lankakartan mukaan oikeaa väriäkin. Enpä tajunnut siellä.

Aikomuksena on aloittaa musta puuvillainen takki Kotiväkilangasta ylös-alas raglanina. Ispiraationa ovat Minisweater ja Cavern Cardigan.