Olin parin päivän pituisella työväenopiston metallilankapunonta kurssilla. Olen yrittänyt punontaa joskus itseksenikin, mutta halusin päästä kunnolla kokeilemaan. Kivaa oli. Aloitimme kaikki ensin punomalla pienet naulakot, joissa tekniikkaa kokeiltiin. Toisena työnäni tein bolerohuivia varten kiinnityssoljen. Runko muodostuu väännetystä galvanoidusta metallilangasta. Koristelin soljen pienillä ja isommilla lasihelmillä, jotka sidoin runkoon ohuella kuparilangalla. Solki on toimiva ja erittäin helppotekoinen. Teen näitä varmasti lisää, tällaisista neuleiden kanssa on aina pula.

2204209398_ff32f0a47f.jpg

Tein kyllä muutakin, mutta tämä kynttilänjalka on minusta hienoin. Runkona on raudoituksissa käytettävää 1.4 mm paksuista surrilankaa ja sidontaan käytin 0.6 mm paksuista hehkutettua rautalankaa. Näitä oli melko helppo tehdä, mutta rautalanka vei keskisormista nahat. Pitää varmaan hankkia jotkut hanskat. 

2203418327_fa312af1e5.jpg

Ja ne aikaisemmin mainitsemani isot suunnitelmat näyttävät toteutuvan. Tarjouksemme toisesta vanhasta talosta hyväksyttiin. Tarkoitus ei ole muuttaa sinne itse, vaan pelastaa suojeltu talo.