Kirjoitin tämän kaiken jo kertaalleen, mutta sitten kone ilmoitti yhtäkkiä sulkevansa itsensä windows päivitysten vuoksi. grrrr.

Pinkit sukat siis valmistuivat vihdoinkin. Valmistuminen kesti kauan, sillä en tykännyt niiden langasta. Se on On linien supersocke 100:sta. Tai noi punaiset ovat ja vihreä on Lanettia. Lanka kuitenkin hajosi ikävästi. Etenkin käännetyn reunan yhdistämistä oli aivan tuskaisaa tehdä. Eikä siitä kovin kaunista tullut, ohuita säikeitä sojottaa useasta kohdasta nurjalla puolella, koska eivät onnistuneet pääsemään mukaan puikolle.

656360.jpg

Väri on aika kirkas, mutta halusinkin pirtsakan väriset. Ja viininpunainen ja vihreä tasapainottavat sopivasti pinkkiä. Yksisteen se olisi kamalaa. Pohjalla on Sukkasillaan kirjasta Serkusten kotitöppöset ohje, mutta jouduin kyllä muuttamaan ohuempaa lankaa käyttäessäni silmukkamäärät. Varresta tein myös pidemmän ja kärkikavennus on erilainen. Alkuperäisessä ohjeessa varren suu ei tietenkään ole tuollainen kellomainen. Tiesin, että kutomani kirjoneule on paljon tiiviimpää, kuin sileäneule, mutten tajunnut huomioida sitä silmukkamäärissä. Eipä haittaa, sukka istuu varsin hyvin jalkaan. Tiukahko kirjoneule taas tekee varresta sen verran napakan, että se pysyy hyvin ylhäällä ilman resoria tms. Vielä täytyy kutoa toisetkin lyhyt vartiset sukat ennen talvea.

Olin päättänyt, etten aloita uutta työtä ennen noiden sukkien valmistumista. Heti sukkien valmistuttua aloitikin neulomaan pitkään haaveilemiani Nancy Bushin Highland Schottische Kilt Hose sukkia. Tarkoituksena oli seurata ohjetta orjallisesti, mikä ei kuulu mun tapoihin. Eihän se aivan onnistunut. Kudon sukkia Regia silk langasta, joka on ohumpaa, kuin ohjeen lanka. Sen avulla saan sukista itselleni sopivat. Lanka on aivan ihanaa kutoa.

656367.jpg

Sen verran jouduin tekmään muutoksia, että aloitin varren kavennukset vasta 3,5 tuuman kohdalla enkä 2, kuten ohjeen mukaan pitäisi. Muuten olen toistaiseksi noudattanut ohjetta orjallisesti.

Aloitin myös toisen neuleen. Tällä kertaa turkoosista langasta, josta olen aloittanut jo useampaa työtä, on tulossa uusimmasta Interweave knitsistä Sleeveless Tuxedo shirt. Ajattelin, että siitä voisi tulla mukava vaate valmistujaisjuhliini, sillä todistus löytyi eilen postilaatikosta. 7 vuoden yliopisto opiskelun jälkeen musta tuli vasta kandi, mutta hienolta tuntuu. Maisteriksi sitten myöhemmin... Ja kandin papereilla sain pätevyyden ammattiin.