Tietokoneongelmat ovat hieman ratkenneet, kotiinkin saadaan netti kuukauden kuluttua, kun puhelinyhtiön miehet ehtivät tulla vetämään puhelinjohdon. Pääsee meidänkin torppa sitten tälle vuosituhannelle.

Olen viettänyt hiljaiseloa bloggaamisessa, mutta en käsitöissä. Tässä onkin alkuvuoden tekeleitä. Ostin itselleni lahjaksi Norah Gaughanin Knittig Nature kirjan, josta ihastuin asymmetrical cardiganiin eli tähän 405002.jpg

Kävin välipäivinä Soukan Menitassa ja ostin 100 % kotimaista villalankaa, joka oli muistaakseni Jämsän kehräämön valmistamaa. En ollut aikaisemmin tehnyt takkia, joka kudotaa yhteä leveänä kappaleena ja välillä kutoessa meinasi hermot mennä, kun oikean kokoiset pyöröpuikot oli kaverilla lainassa ja mulla koko neule suorilla puikoilla. Ottokin pääsi kuvaan.

404982.jpg

Neule oli nopeaa kutoa ja takki valmistui alle kahdessa viikossa. Tapojeni mukaan en tehnyt takkia aivan ohjeemukaan. Sen sijaan, että olisin kutonut kauluksesta ja nappilistasta erillisen kappaleen, poimin kumpaankin silmukat ja kudoin ne suoraan kiinni takkii. Näillä pakkasilla on tullut käytettyä paljon, joten mieluinen siitä tuli.

404991.jpg

404988.jpg

Tuossa kuvassa näkyykin toinenkin tekeleeni eli pipo Noro langasta, jonka ostin käsityö Priimasta. Aluksi tuo neossini-vihreä raita järkytti, mutta loppujen lopuksi se onkin ihan pirteä.

404994.jpg

Sitten olen tehnyt miekkoselle kahdet sukat. Pitkävartiset suka metsurinhommiin (meidän pihalta pitäisi kaataa puita pois tulevan työtila rakennuksen alta) ja lyhyt vartiset unisukat niiksi öiksi, kun mä en ole kotona. Pitkät sukat kudoin Nalle lankojen jämistä ja lyhyisiin ostin Regian Bamboo coloria, joka on ihanaa kutoa ja käyttää.

404985.jpg

404998.jpg

kudoin myös tädille myöhästyneeksi joululahjaksi samanlaiset sukat, kuin joskus syksyllä itselleni. Lankana on kanssa tuo bambulanka, mutta erivärisenä. Bambulangasta tulikin mieleen, että ostin koemielessä kerän Novitan uutta Bambua. Kudoin koepalan ja se on kyllä ihanan pehmeää, mutta se langan rakenne. En kyllä tykkää yhtään, kun se ei ole normaalisti kehrätty vaan ikäänkuin letitetty tai virkattu. Neulepinta on täynnä aivan pieniä reikiä. Ihankuin neulehuovutetut pinnat.

Tein yhdet huovutetut lapaset lisää kaverille, jolla on käsissä reumaa. Tein lapasiin extra pitkät varret ja käyttäjä on ollut tyytyväinen. Lankana oli joululahjalapasista jääneet jämät Tallinnasta ostettua hahtuvaa.

405247.jpg

Viime viikot olen keskittynyt vauvan vaatteisiin, kun parin kaverin lasketutajat lähestyvät. Pipoja tein kahta erikokoa kevääksi villaisen lanetista ja puuvillaisen kesäksi mandarin petit colorista. Villaisen pipo ohjee alkuperä ei ole tallella, mutta puuvillaiseen ohjeen löysin helloyearnista. Eilen löysi toisen version samaisesta piposta täältä ja täytyy sanoa, että täällä käytetty lanka sopi tähän malliin paremmin.

405011.jpg

ja sitten olen tehnyt syntyville kaksosille puuvilla takkeja. Ne kutoutuivat jo viikko sitte, mutta nuo viimeistelyt on jäänyt kesken. Pieniä vaatteita on hauska kutoa, kun ne valmistuvat nopeasti ja ovat söpöjä, mutta niissä on suhteessa kutomiseen niin paljon viimeisteltävää. Takit on kudottu uusimmassa Modassa olleen harmaan villatakin mitoilla, mutta malliltaan ohjeesta poikkeaviksi mm. hihansuista ja nappilistoista. Lankana on puuvillainen Limone.

405004.jpg

Eksyin eilen koulun ruokataolla Vihreään vyyhtiin. Jouduin ostamaan nämä:

405001.jpg

eli 3 kerää Italialaista On line lankaa sukkia varten ja sitten pipoon tuota kirjavaa, jonka nimen jo unohdin (lisää myöhemmin) seä 3,5 ebenpuu puikot. Pipo valmistui jo ja on ollut koekäytössä tän päivän. Vähän liian löysä, mutta lämmin. Puikoilla on ihana kutoa.