Piiitkän aikaa otti saada Da Capo alias Amber Socks valmiiksi. Ikinä ei ole kirjoneule näyttänyt neulottaessa niin rumalta, kuin näissä. Onneksi pesu saa aikaan ihmeitä. Tosin hieman hassun mallisiksi ne venähtivät, mutta jalkaan laittaminen taas korjasi sen.

948037.jpg

Malli: Nancy Bushin  Lithuanian Amber Socks muunneltuna.
Lanka: Sisu
Puikot: 2,5
Muutokset: Silmukoita 48, Tein varteen vain kolme paksua ruskeata raitaa, kun mallissa niitä on koko varren pituudelta. Pidensin vartta muutaman senti.

Ja sitten tonttuilin takin valmiiksi. Malli on tosissaan helppo neuloa ja lopputulos näyttää kivalta. Mmm, mutta ei kuvassa. Tummansinisestä takista hyvän kuvan ottaminen sateisena ja pimeänä päivänä ei taida olla mulle mahdollista. Yritän saada paremman kuvan, kun kummipoika saa takin.

948038.jpg

Malli: Elizabeth Zimmerman, Tomten jacket kirjassa Knitting without tears
Lanka: Nalle-lanka 1980-luvulta, aivan erilaista kuin nykyinen Nalle. Tuntuu lähinnä woolilta. Hihansuiden kontrastiraitana vaaleanvihreää viime talven Nallea. Lankojen ero on tosi iso.
Puikot: 3,5
Muutokset: Neuloin hupusta pidemmän eli 18 cm korkean, kun ohjeen kerrosmäärällä siitä tuli 15 cm pitkä ja liian pienen näköinen. Toivottavasti se on nyt sopiva.
Koko: 6 kk ylöspäin