Inspiraatio tunikan tekemiseen katosi jostain kumman syystä. Päätinkin sen sijaan aloittaa uusia neuleita. Ensimmäiseksi aloitin Kotiliedessä 12/2004 olleen ohjeen mukaan haalareiden neulomisen kavereiden vauvalle. Kuvassa näyttivät sieviltä, mutta toteutettuina hullunkurisilta. Onneksi vanhemmat pitävät hassuista jutuista. Lankana on ohjeesta poiketen nuo tunikalangat ja aikaisemmin kutomistani kaksosten neuletakeista ylijäänyttä keltaista Limonea. Aika 50-lukuiset. Kaikki langat on päättelemättä ja napit ompelematta, kuten tavallista. Olkapäille tulee nuo metalliset napit ja haaroväliin laitan neppareita. Ohjeessa oli sinnekin suunniteltu tavallisia appeja, mutta musta se kuulostaa epämukavalta.

542677.jpg

542699.jpg

Sitten aloitin itselleni kirjoneulesukkien kutomisen. Toinen on jo valmiina ja tässä lähikuva siitä

542685.jpg

Punaiset langat on jokin aika sitten ostamiani supersocke 100 sukkalankoja. Tuo vihreä taas on muistaakseni (en ollut säilyttänyt kerän vyötettä) Lanettia, mutta paksuudeltaan se on juuri sopivaa. Sukat on kudottu Sukkasillaan kirjan Serkusten kotitöppöset-ohjetta mukaillen. Silmukoita yhdessä sukassa on 80 ja olen kutonut 2,5 puikoilla. Varsi on pidempi kuin ohjeessa, kantapää on se minkä tavallisesti teen ja kärkikavennuksetkin tein omasta päästäni. Tuossa kirjassa on muutamia ihan kivoja sukkaohjeita, mutta esimerkiksi kantapääohjeet (kaikki neljä tyypiltään samanlaisia) on musta tylsiä.

Lankoja valitessani ihmettelin myös sen kertaisia ostoksiani. Yleensä ostan mielestäni varsin onnistuneen värisiä lankoja, mutta kolmas ostani sukkalanka on aivan kammottavan kirkkaanpunainen. Mulla on yhdet lapaset (löydetyt), jotka ovat samaa punaista. Lapaset on taitavasti kudottu ja istuvat käteen kuin valetut, mutta en ole niitä käyttänyt kuin juostessa, koska ovat niin kamalan väriset. Ja nyt mulla on kerällinen sellaista lankaa. Ei kai auta kuin värjätä sitä. Jos vaikka ruskealla sävyttäisi, voisi siitä tulla ihan kivaakin. Silloin ei edes haittaisi, jos keinokuituosa langasta ei värjäytyisi.

Muutenkin olen miettinyt viimeaikoina sukkalankoja. Mua ärsyttää joidenkin lankojen nukkaantuminen (esim. novitan nalle ja seiskaveikka) nopeasti vaikka sukkia pesisi käsin. Olen myös ihaillut joissakin ulkomaisissa blogeissa esiteltyjä sukkia, joissa on käytetty kauniita pätkävärjättyjä lankoja. Tekisi mieli sellaista, ei sellaista joka raidoittuu säännöllisesti vaan sellaisia mukavan epäsäännöllisiksi värjättyjä. Ne vaan ovat niin kalliita, etten viitsisi tilata ulkomailta heti nukkaantuvaa lankaa. Mitkä sukkalangat ovat laadukkaita?

Aloitin vielä kutomaan itselleni uutta kassia.Olen joskus lukenut Käsityön pikkujättiläisestä salmiakkikassin ohjeen. Tämä on muistini mukainen versio. Ideana on kutoa 4 kaistaletta, joiden värit muodostavat ruudukon. Lopuksi ne ommellaan yhteen ja huovutetaan. Langan kaivelin varastoistani ja se on taas joskus Tallinnasta ostamiani villalankoja. Kudon sitä 6 puikoilla. Yhden kappaleen leveys on 30 silmukkaa eli 20 cm ja korkeus 60 cm. Saattaa tulla aikamoinen putkilokassi...

542686.jpg