En saanut koolattua eilen kuin kaksi vyyhtiä. Toinen oli valmiiksi värjättyä eestiläistä lankaa ja toinen valkoista. Valmiiksi värjätystä tuli kauniimman sävyistä, mutta kuvissa ei näy eroa, joten ei siitä sen enempää. Valkoisesta sen sijaan tuli ihanan hempeää. Luonnossa värit ovat voimakkaammat kuin kuvassa.

676308.jpg

Käytin värjäämiseen kirsikkaa, viinirypälettä ja appelsiinia. Enpä ole aikaisemmin maistellut lankojen värjäysliemiä. Tuoksu (?) oli myös aika pökerryttävä koko illan. Värjään vielä toistekin. Olisi kyllä kiva päästä kokeilemaan muitakin sävyjä. Suomesta ei vaan taida saada niitä.  

Lankakerät pääsivät tuolille, jonka kunnostus on edelleen kesken. Yläkulmassa näkyvä kangas on tulevaa verhoilukangasta. Tuolin kunnostuksesta puuttuu lähinnä enää verhoilu, mitä en oikeastaan osaa tehdä, minkä vuoksi projekti seisoo. Värjätyistä langoista ja niiden vieressä olevasta keltaisesta (!), jota on edelleen jäljellä yli 200 g on ehkä tulossa tuolille peite. Peite on tarkoitus laittaa tuolin päälle vasta sitten, kun uusi verhoilu on valmis, estämään kissaa raapimasta tuolia. Peite on isotöinen kutoa, mutta ehkä valmistuvat samaanaikaan tuolin kanssa.

676311.jpg