Ensimmäisenä joululahjoista esittelen teinitytölle tekemäni Shetland Trianglen, joka valmistui Ainon avustuksella. Kiitos vielä kerran. Tämä oli yksi joululahjoista, joiden kanssa tuskailin. Aloitin neulomaan huivia Favoritt langasta ja sainkin sen melkein valmiiksi. Kun rupesin neulomaan reunaa huomasin tiputtaneeni silmukan, joka oli karannut kauas... Purin koko huivin, mutta koska rupesi olemaan jo pikkuisen kiire en jaksanut ruveta suoristamaan lankaa vaan vaihdoin sen Maijaan. Hyvä tuli siitäkin.

1158634.jpg

 

1158631.jpg

Seuraava huivi taas valmistui JYV-vaihto parilleni. Toivomuksena oli itse neulottua, muttei kovin pitsistä ja lempivärit ovat punainen ja oranssi. Päädyin tekemään huivin ja Fifin valitsin malliksi, koska mielestäni se ei ole liian hörhelö, vaikka pitsiä onkin. Lanka on pirtinkehräämön ohuempaa karstalankaa. Vastalahjaksi sain helmisiä ihanuuksia, mutta pimeyden vuoksi en ole saanut niistä vielä siedettävää kuvaa. Ne esitellään myöhemmin.

1158589.jpg

1158593.jpg

Äidilleni neuloin toivomuksesta sormikkaat. Malli on omasta päästä ja lanka superihanaa Trekking XXL.

1158608.jpg

Nämäkin lapaset ovat tavallaan toivotut. Oikeastaan toivomuksena oli huovutetut lapaset. Neuloin kahdet epäonnistuneet, hermostuin ja päätin neuloa tavalliset, sillä niissä ei voi mennä pieleen. Lankana Maijaa.

1158614.jpg

Ja tämän joulun ainoat onnistuneet huovutetut lapaset. Lanka on Tallinnasta joskus hamstraamaani. Näitä lankoja on neulottu piiitkään, nyt tämä väri on loppu! Lanka on varsin karheata, joten ajattelin loput punaiset viedä töihin ja tehdä lasten kanssa hieman vapaalankahuovutusta. Tein jo kokeeksi huivin, siitä tuli ihan kiva, mutten ole muistanut kuvata sitä.

1158644.jpg

Tämäkin lahja oli toivottu, tosin äidin toivoma ei lahjan saajan. 1,3-vuotiaalle tytölle villainen kauluri Lanettista Modassa 3/06 olletta ohjetta mukaillen.

1158625.jpg

Sitten vielä kovat lahjat, jotka tehtiin miehen kanssa yhdessä.

Keinuhevonen, josta jo aikaisemmin mainitsinkin. Piirrustukset löysin netistä, mutta niitä kyllä muutettiin jonkin verran. Hevonen on tehty mäntylevystä, vahattu, satula päällystetty nahalla ja harjakset olivat Kotiväkeä. Hevosesta tuli melko iso, siinä voi keinutella aikuinenkin. Kokeilin tietysti ja sain kunnolliset vauhdit.

1158597.jpg

Sitten vielä äidille vessaan tehty naulakko. Tosin ne naulakon koukut vielä puuttuvat, sillä ne äiti on ostanut itse jo aikaisemmin omiin jemmoihinsa, eikä niiden kiinnittäminen ole siksi vielä onnistunut. Ne ovat yksinkertaiset, rosteriset ja kartion malliset. Niitä tulee 5 kappaletta n. 10 cm välein alareunaan. Minä suunnittelin ja toteutin mosaiikin. Sommitelma hieman kärsi, sillä tummimmat harmaan mosaiikit loppuivat kesken. Mies hoiti puuosat ja saumauksen.

1158600.jpg