Siitä asti kun ostin Knitting Nature kirja itselleni, olen halunnut tehdä Basalt tankin. Nyt päätin aloittaa sen tekemisen. Googlasin mallin ja hämmästyksekseni siitä löytyi hiukset pystyyn nostattavia bloggauksia. So much yarn, so little time!-blogissa oli kaikkein herättävin. (Linkki on koko kuukauden kirjoituksiin, kun rullailet alaspäin, löydät aloituskohdan). Mietiskelin ja googlasin lisää. Löysin Kelpin version ravelrystä ja selityksen blogista, mitä muutoksia malliin oli tehty. Nyt uskaltauduin jo itse kokeilemaan.

2392263919_66b4647c0f.jpg

En ole toistaiseksi tehnyt oikeastaan mitään ohjeen mukaan. Kuvasta ja noista kirjoituksista olen ottanut vinkkejä ja neulonut pyöröpuikoilla.

Tutkittuani kuvaa kirjassa ja mallipiirrustusta, ei toppi voi mitenkään olla mallin päällä ilman, että se on vedetty kasaan takaa. Kuvan naismalli on todella hoikka, mutta tämän topin käyttäjä saa kyllä olla melko pulska, ennenkuin ohjeenmukainen neule istuu päällä kuten kuvassa. Ravelryssä darkaknits' on lisännyt omaan versioonsa narut taakse istuvuuden parantamiseksi. Saa nähdä miten mun version käy.