Vietimme rauhallista juhannusta kotosalla kokkoa polttaen.

684730.jpg

Kesken olevat neuleet eli kilttisukat ja hihatonpaita tökkivät kovasti. Kummassakin olen kuitenkin päässyt puoleenväliin. Toinen sukka on valmis ja hihattomasta takakappale. Etenkin takakappale oli puuduttava: pelkkää aina nurjaa. On tehnyt mieli neuloa jotain muuta ja pari pientä työtä sainkin aikaiseksi. Ensin tein kaverin vauvalle, jota ehkä menen katsomaan ensi viikolla, pienen myssyn. On mukavampi viedä onnitteluna jotain itse tehtyä, kuin vaikka kukkia tai suklaata.

684737.jpg

Ohje on Hello yarnin bonnet ja lankana Novitan Bambu. Virkkasin vielä koristeeksi Orvokin ohjetta mukaillen pienen perhosen. Ihan liikkis.

Tein itselleni vielä päähuivin, johon ostin langan tällä viikolla.

684743.jpg

Ohje on sama Roosa-huivi, jonka mukaan tein aikaisemmin lapsen päähuivin, joka tuli lahjaksi. Tässä huivissa lankana on Garnstudion Silke-Tweed. Lanka on ihanan näköistä, sopivan karheaa päähuiviin (ei liu liukkauttaan), mutta ikävää kutoa. Röpöliäs ja karhea lanka ei joussut mukavasti. Välillä sai suorastaan käyttää voimaa neuloessa. Saatan silti kutoa tästä langasta toistekin, koska se on niin kaunista. Huivia testattiin jo melontareissulla ja hyvin pysyi päässä ja hoiti tehtävänsä muutenkin. Ainoastaan lippaa olisin kaivannut. No lipallista huivia en kyllä koskaan taida kutoa, toivottavasti.