Viime aikoina on laiskuus neuleita kohtaan vaivannut. Järjestelin juhlia ja työtkin alkoivat. Ispiraatio tuntuu myös olevan hukassa. Niskat ovat kuitenkin voineet huomattavasti paremmin. Mutta eiköhän villalangat ala taas houkutella kun helteet vähän hellittävät. Tässä kuitenkin lupaamani kuvat minttuisesta minitakista juhlamekon kanssa.

809963.jpg

Kuvakulmasta voi päätellä kuvan olevan miehen ottama ja mun ilmeestä huolimatta en ole ehtinyt nauttia vielä mitään omenamehua vahvempaa kuvaushetkellä.

809966.jpg

Kiva siitä tuli, mutta ei sitä kyllä juhlissa vielä ole tarvittu. Onneksi kuitenkin tein sen, muuten olisi varmaan ollut kylmää.

Ja olen mä saanut jonkun neuleen kuvauskuntoonkin eli saanko esitellä: valmiit kilttisukat!

809970.jpg

809972.jpg

809978.jpg

Malli: Nancy Bushin Higland Schottische Kilt Hose kirjasta Folk Socks
Lanka: Regia silk n. 165 g
Puikot: 2,5
Muutokset: Tein vahingossa varresta tuuman pidemmän, kuin ohjeessa. Varren kavennukset tuuman alempana kuin ohjeessa.

Sukat on musta kivat. Varren taitos on kivan näköinen taitettuna sekä taittamattomana. Huomasin tosiaan toista sukkaa kutoessani, että epähuomiossa olin tehnyt ensimmäisen sukan varresta tuuman pidemmän kuin ohjeessa. Kolmas lankakerä loppui toisen sukan terän puolessa välissä, ilman tuota tahatonta varren pidennystä kolme kerää olisi luultavasti riittänyt. Sukka istuu hyvin jalkaan, etenkin kun tein varren kavennukset alemmas kuin ohjeessa. Ohje on helppo neuloa, vaikken kamalasti pidäkään neljällä puikolla neulomisesta.  Neulos on uskomattoman hyvin venyvää.