Sain sen vihdoinkin valmiiksi!

718142.jpg

Eli siis Sleeveless tuxedo shirt Interweave knitsistä (Summer 2007). Muuten noudatin kiltisti ohjetta, paitsi pitsit neuloin pienemmillä puikoilla ja virkatut röyhelöt jätin pois olkaimen saumoista. Paidasta tuli kiva, vaikkei sitä tuosta kuvasta kunnolla näekään. En tajua miten kuva, joka näyttää koneella hyvältä muuttuu näin rakeiseksi, kun sen siirtää Vuodatukseen.

Paidan napit ostin Stockmannilta ja ne näyttävät ihan Eucalyptus karkeilta. Kuvauksessa mulla päällä ollut hihaton ei kyllä ollut paas mahdollinen tuonne alle.

Olin ajatellut laittaa uuden paidan päälle Tukholmaan, jonne olemme lähdössä huomenna. Meidän matkan ajaksi luvataan kuitenkin 18-19 astetta ja tihkusadetta. Taidankin valita sadetakin.

Aloitin heti seuraavan neuleen eli Minisweaterin. Idean tähän sain ostettuani uuden juhlamekon kesäksi. Tajusin, että Snyltä viime syksynä saamani ihanan ihana silkkilanka on täsmälleen samanväristä, kuin uuden mekkoni kukat.

718163.jpg

Väri on oikeasti sinisen ja harmaan välistä ja todella kaunis. Lanka on ihanaa kutoa ja mallikin näyttää kivalta. Tykkään tehdä tällaisia ylös-alas ragloja, koska niitä pystyy kokeilemaan päälle työn edetessä. Tietysti myös se, ettei pääteltävää tule paljoa on etu. Käyttämäni lanka ( Jaeger Pure Silk DK, sävy 004) on aika paljon ohuempaa, kuin ohjeessa mainittu, joten olen joutunut tekemään muutoksia jonkun verran. Hihoista olisi tullut suusta lörpäsät, ellen olisi voinut sovittaa neuletta äälle.

Enää puuttuu helman ainaoikein kerrokset ja sitten vielä reunoista sahalaita kuviot. Ohjeessa ne neulotaan, mutta en todellakaan aio tehdä niitä siten. Jokaisesta kolmiosta tulee kaksi pääteltävää lankaa. Kolmioita tulee noin sata. Ajattelin virkata ne, vaikkei niistä silloin tulisikaan yhtä teräväkärkisiä.            

Ja vielä kuva pienestä söpöstä puhvihihasta.

718175.jpg